The Clay Restaurant of Bangkok by ASWA

Oct 16, 2019

A 40 years old rental house by ASWA (Architects Studio of Workaholic) renovated a project, Clay Restaurant of Bangkok, Thailand. The architect compared the concept of “Living with nature” and the raw materials used as concrete plaster, wood, and terrazzo.

https://www.google.com/search?q=clay+restaurant+bangkok&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjI8M-P-srjAhVg6nMBHUuoAMwQ_AUIEigC&biw=1280&bih=721#imgrc=v9JJVnxrr8gkJM:

The architects removed all the old additional structures from the previous renovations from previous house tenants, like parking, storeroom, maid house, and aluminum canopies by respecting the beauty of the old house. The new canopy and the new glasshouse area were allowed natural light and the greenery view in the dinning area with the new steel structure with wood-cladding.

https://www.google.com/search?q=clay+restaurant+bangkok&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjI8M-P-srjAhVg6nMBHUuoAMwQ_AUIEigC&biw=1280&bih=721#imgrc=HV1eLxBkhYnXnM:

ASWA chooses to remove the white-coated color with a wood frame to show the beauty of the wooden grain and all the old painted from the exterior wall covered with the new cement plaster and while keeping old outstanding materials like the existing old roof with title and existing wood frames. The old kitchen is covered with the new kitchen which is located in the back of the house where it is adjacent to the main house. There are new glasses windows at the workstation to display chefs’ activities while cooking.

https://www.google.com/search?q=clay+restaurant+bangkok&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjI8M-P-srjAhVg6nMBHUuoAMwQ_AUIEigC&biw=1280&bih=721#imgrc=NXojs_-JLkrGCM:

A new white terrazzo floor runs continue to the counter along with the leading line of the exposed ceiling which displayed the wooden structure from the upper floor while the other side a new greenhouse floor used a dark gray terrazzo. The window frame separated space into the two atmospheres between the light and the dark.