THE MEADOWS BY VITA ARCHITECT

Oct 16, 2019

The amount of natural daylight across the house and reconfiguring the layout to create a functional and beautiful set of spaces. The brief is called for increasing the amount. The house gutted opened out to create an open plan and the living rooms flooded with the natural daylight.

https://www.google.com/search?biw=1280&bih=721&tbm=isch&sa=1&ei=zDVBXdeuG5av9QP1mbn4Ag&q=the+meadows+vita+architecture&oq=the+meadows+vita+&gs_l=img.1.0.35i39j0i8i30l2j0i24l7.533900.535336..536265...0.0..0.705.1258.5-1j1......0....1..gws-wiz-img.......0j0i67.GdcLwmNvs70#imgrc=zJqwmTis00aW6M:

The double-height billiard hall built in the 1870s is the original property. The multiple owners who had to cut and carved the space into a series of interconnected dark rooms and the corridors, over the years. Our response was to open the space back up and then loaded with hidden charm.

Across the kitchen and the bathroom spaces we. Utilized a full glass of finish, whilst at the stair details, they were able to grit the stair with the sandblast finish to ensure that they had enough slip resistance. A material palette and the milestone is consistent across the house, with the different treatment to the milestone depending on its application. This helped to both light the spaces and make each room feel part of the same family.

https://www.google.com/search?biw=1280&bih=721&tbm=isch&sa=1&ei=zDVBXdeuG5av9QP1mbn4Ag&q=the+meadows+vita+architecture&oq=the+meadows+vita+&gs_l=img.1.0.35i39j0i8i30l2j0i24l7.533900.535336..536265...0.0..0.705.1258.5-1j1......0....1..gws-wiz-img.......0j0i67.GdcLwmNvs70#imgrc=KAYb4v5BgjpOnM:

They proposed to expose and then maximize there features through using glass installations to open the bedroom to a double-height space and the beautiful original bay window and also taking the unused roof out to create tall pitched ceilings. This created airy rooms flooded with the natural daylight.